Agenda

Download als een iCal bestand
Lodewijk Kallenberg: De Van Goghs op Groenesteeg
Zondag 08 April 2018, 14:30

Het is bij velen bekend dat Anna van Gogh - Carbentus (1819-1907), de moeder van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh, op de begraafplaats Groenesteeg in Leiden is begraven. Minder bekend is dat hier nog elf andere familieleden van Vincent van Gogh zijn begraven, waaronder een oom, twee tantes, een neef en een nicht. Ook vragen velen zich af waarom Anna van Gogh eigenlijk naar Leiden is gekomen.

Begraafplaats 4

De moeder van Vincent van Gogh met schoondochter en kleinzoon.

In deze lezing wordt het verhaal over de moeder van Vincent van Gogh en de overige familieleden verteld. Wat hebben zij gedaan, wat bracht hen naar Leiden en waar hebben zij hier gewoond? Dat laatste blijken diverse mooie panden op het Rapenburg, de Herengracht, de Breestraat, de Plantage en de Zoeterwoudsesingel te zijn.

Na afloop van de lezing is er een wandeling langs de graven van deze elf personen, waarna nog een drankje wordt aangeboden.

Begraafplaats 5

Herengracht 100, waar de moeder van Vincent van Gogh heeft gewoond.

 

Lodewijk Kallenberg is voorzitter van de Stichting tot instandhouding van de Begraafplaats Groenesteeg en auteur van drie boeken over deze bijzondere Leidse begraafplaats.

Locatie Aula begraafplaats Groenesteeg, Groenesteeg 126
Deze lezing wordt georganiseerd door de Stichting tot instandhouding van de begraafplaats Groenesteeg.