Agenda

Download als een iCal bestand
Excursie: Rembrandtwandeling
Zondag 02 Juni 2019, 11:00 - 13:00

HVOL wandeling in Leiden met als thema: Rembrandts Leidse tijd

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt overleed. In dit Rembrandtjaar 2019 stelde een belangrijke Amsterdammer voor om meer aandacht te gaan besteden aan de geboorte- en sterfhuizen van belangrijke Amsterdammers. Hij noemde Rembrandt als voorbeeld. De man wist blijkbaar niet dat de wieg van de meester in Leiden had gestaan! Tijd, ook voor ons, om wat meer te weten te komen van Rembrandts Leidse tijd. Er wordt al veel georganiseerd. Zo zal er na de heropening van De Lakenhal in november de speciale tentoonstelling ‘Jonge Rembrandt 1624-1634’ te zien zijn. Ook de excursiecommissie staat graag stil bij Rembrandt en gaat met u speuren naar de voetsporen van de meester tijdens een wandeling in zijn geboortestad.

Programma

We starten deze speciale Rembrandtwandeling om 11.00 in restaurant Tabú, Rembrandtstraat 27. Onder het genot van een kopje koffie (met gebak) zal éen van de gidsen voor u een sfeertekening geven van het Leiden waarin Rembrandt opgroeide.
Na deze presentatie start de wandeling in groepen die met de bekende gekleurde kaartjes samengesteld worden. Natuurlijk zullen we tijdens de wandeling de bekende plaatsen, zoals de locatie van zijn geboortehuis, de Latijnse School en het atelier van zijn leermeester niet overslaan. In de wandeling is echter ook de nodige verdieping, met daarbij speciale aandacht ook voor familieleden en tijdgenoten van Rembrandt. Veel van zijn familieleden waren namelijk echte Leidenaars, met een rol van betekenis in de gemeenschap.

 

De aanmelders voor de wandeling krijgen ongeveer een week voor de excursiedatum nadere informatie. De excursieprijs bedraagt € 7,50 voor HVOL leden en € 8,50  voor introducées (inclusief koffie met gebak)

 

Hoe in te schrijven voor een excursie: 

Via onderstaand formulier. Per HVOL lid kunt u één introducé inschrijven. Hebt u moeite met het invullen? Bel dan 071 5210752 (Rob Smit) of 071 3411533 (Wim Dool) en geef uw telefoonnummer via de telefoonbeantwoorder door. U wordt dan teruggebeld, waarna de excursiecommissie uw inschrijving via de website zal regelen.

Betalen: U bent pas definitief ingeschreven na betaling! Tot 10 dagen voor de excursiedatum kunt u kosteloos annuleren. Graag direct na de aanmelding de excursiekosten overmaken op bankrekening NL67 INGB 0005 9012 64 t.n.v. Vereniging Oud Leiden (Pas op: de rekening voor de contributiebetaling heeft dezelfde tenaamstelling). Vermeld bij de betaling uw HVOL-lidmaatschapsnummer, de excursie waarvoor u inschrijft en de naam van uw evt. introducé.

 

button 1