Agenda

Download als een iCal bestand
Herdenking 'Vergeten' Bombardementen
Zondag 15 December 2019, 16:00
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leiden herdenkt ‘vergeten bombardementen’ op Leiden

Op 15 december 1944 werd Leiden driemaal getroffen bij bombardementen van de geallieerde strijdkrachten. Daarbij vielen 55 dodelijke slachtoffers in en rondom de Stationsweg en de Haverzaklaan en kwamen acht bewoners van de Alexanderstraat, de Sophiastraat en de Prinsenstraat om het leven. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat deze ‘vergeten’ bombardementen plaatsvonden. Op verzoek van de nabestaanden heeft het gemeentebestuur aan de HVOL en de Stichting Dodenherdenking Leiden gevraagd om een herdenking te organiseren.

De herdenkingsbijeenkomst vindt plaats op zondag 15 december om 16.00 uur in Museum Volkenkunde, Steenstraat 1, met toespraken van onder andere burgemeester Lenferink en Rob van den Nieuwendijk (auteur van het boek ‘De Vergeten Bombardementen’ uit 2008). Het Madrigaalkoor van het Studenten Muziekgezelschap Sempre Crescendo omlijst de bijeenkomst muzikaal, stadsdichteres Marianne van Velzen draagt een gedicht voor en Miep Smitsloo-de Graaff interviewt twee nabestaanden.

Aanmelden voor de bijeenkomst is noodzakelijk en kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zie voor meer informatie www.dodenherdenkingleiden.nl of bel 071-5165617.

De gemeente Leiden verzoekt u dringend om namen en adressen van mogelijke nabestaanden aan haar door te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of die nabestaanden te informeren over de herdenking.

Locatie Museum Volkenkunde, Steenstraat 1
Toegang gratis; aanmelden verplicht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..