Agenda

Download als een iCal bestand
Dirk van Eck-lezing: De Leidse en Katwijkse jaren van Jef Last
Zondag 26 September 2021, 14:30

 

 

Op zondag 26 september organiseert de Commissie Dirk van Eck een lezing door Rudi Wester over de Leidse en Katwijkse periode van de schrijver en activist Jef Last.
Last (1898-1972) was een bekende schrijver en radicaal. Hij zwierf in zijn leven over de hele aarde, vocht in de Spaanse Burgeroorlog en was een dapper verzetsman. Onder zijn vrienden telde hij Mohammed Hatta, Willem Drees en Willy Brandt.
Hij studeerde Chinees in Leiden en dompelde zich onder in het rijke studentenleven. Maar hij voelde zich meer thuis tussen de Katwijkse vissers en verhuisde al snel naar dat dorp. De tegenstelling tussen elite en volk, tussen verheven kennis en sociale strijd, vormde een rode lijn door zijn latere leven.
Rudi Wester schreef een biografie over deze letterkundige vechtjas en zal op 26 september spreken over zijn verblijf in Leiden en Katwijk, en de invloed van deze periode op zijn verdere leven. Westers boek, getiteld Bestaat er een raarder leven dan het mijne?, vormt de basis van de lezing en is verkrijgbaar bij de betere boekhandel.

De lezing begint om 14:30 uur; de kerk is open vanaf 14.00 uur. De lezing zal ook via een live stream kunnen worden gevolgd. (Klik hier).

Rudi Wester (1943) is schrijfster, literair journalist en cultureel adviseur. Zij studeerde Frans aan de Vrije Universiteit. Zij was jarenlang literair recensent van Vrij Nederland en Trouw en was onder meer directeur van het Institut Néerlandais in Parijs en cultureel attaché bij de Nederlandse ambassade in Parijs (2003–2009). Tot de boeken van haar hand behoort ‘Bestaat er een raarder leven dan het mijne?’ (2021).

Locatie Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, Leiden
I.v.m. de corona-pandemie is het aantal plaatsen voor belangstellenden vooralsnog beperkt tot 45. Aanmelding vooraf via een mailbericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is noodzakelijk.
De lezing zal ook via een live stream kunnen worden gevolgd. (Klik hier).Ook daarvoor kunt u zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Nadere informatie, mede afhankelijk van eventuele wijzigingen in de coronamaatregelen, wordt tijdig bekend gemaakt.