Agenda

Download als een iCal bestand
Langs Leidse bruggen
Vrijdag 17 Juni 2022, 08:00 - 17:00
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrijdag 17 juni, 10.00 uur, vaartocht langs Leidse bruggen

In 2018 hebben wij deze tocht voor het eerst georganiseerd (zie foto), met medewerking van Monique Roscher van Erfgoed Leiden en Omstreken (ELO). Wegens grote belangstelling was deze excursie snel volgeboekt. Wij beloofden de boottocht zo snel mogelijk te herhalen. Bij deze dan!

We beginnen onze vaartocht bij restaurant Lot en de Walvis, gevestigd in het gebouw de Volharding aan de Haven nr. 1. Tijdens de koffie zal Inger Groeneveld, Adviseur Historisch Stadsbeeld bij het ELO, hier een korte lezing/presentatie houden over het onderzoek naar de oorspronkelijke verfkleuren van de bruggen in de Leidse binnenstad. Dit onderzoek werd bemoeilijkt doordat in de jaren tachtig van de vorige eeuw de bruggen zijn gezandstraald vanwege het noodzakelijke onderhoud. Door middel van oude foto’s en archiefstukken is het toch mogelijk gebleken te achterhalen welke kleuren de Leidse bruggen oorspronkelijk hadden.
Start BruggenexcursieHoewel de bruggenexcursie dus een herhaling van de in 2018 georganiseerde tocht is, geeft Inger zoveel mogelijk haar eigen kijk op het onderzoek.
Hierna schepen wij ons in om een vaartocht te maken langs de diverse bruggen. Onderweg geeft Inger nog een toelichting op de bruggen die wij al varend tegenkomen. En tevens vertelt Piet de Baar over wat wij verder op onze tocht zien.

De vaartocht neemt, inclusief de lezing, ongeveer tweeënhalf uur in beslag. De kosten, inclusief de koffie met lekkers, bedragen € 19,50 voor (duo)leden en € 21,50 voor introducés. 

U kunt zich hieronder inschrijven.

INSCHRIJVEN VOOR EXCURSIE

Locatie Lot en de Walvis, Haven 1