Oud Leiden Publieksprijs van start: doe een voordracht

7 januari 2017 - Vanaf deze week gaat de Oud Leiden Publieksprijs van start en kan iedereen voordrachten doen voor deze prijs. De HVOL organiseert deze verkiezing in samenwerking met het Leidsch Dagblad. 

In aanmerking komen 'historische manifestaties in de breedste zin van het woord'. Het gaat dan om zaken die - eenmalig - plaatshadden in de periode 2012-2016. Bijvoorbeeld de nagespeelde begrafenis van Diderik van Leyden Gael, een historische roman die in Leiden speelt of de film Goeie Mie Recomposed. Uit de inzendingen stelt de jury eind juni een shortlist samen, waarna het publiek via de website van het Leidsch Dagblad kan stemmen. Tijdens de lustrumviering van de HVOL, begin november, wordt de winnaar bekendgemaakt. 

Naast de publieksprijs is er ook een wetenschappelijke prijs, die wordt uitgereikt voor het beste historische onderzoek naar Leiden in de afgelopen vijf jaar. 

Nominaties kunnen gemaild worden naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer over de Oud Leiden Publieksprijs in dit artikel van het Leidsch Dagblad.

Het reglement voor de Oud Leidenprijzen vindt u op deze pagina