Gezocht: de erven van fotograaf Henk Spek

Gedepubliceerd

De heer Henk Spek heeft in de vorige eeuw veel foto's gemaakt in Leiden en omgeving. Hij woonde met vrouw en kinderen in de Kooi. Nadat hij in 1987 op 64-jarige leeftijd was overleden, heeft zijn vrouw (mw. Spek-de Gunst) de fotocollectie overgedragen aan de Beeldbank van de HVOL.

Inmiddels zijn deze foto's allemaal gescand en in principe klaar om in de Beeldbank opgenomen te worden. Maar voordat we dit kunnen doen, zoeken we contact met de erven van Henk Spek. Volgens de Wet op de Auteursrechten moeten zij namelijk schriftelijk instemmen met het op internet plaatsen van de foto's die Henk Spek heeft gemaakt. Ook moeten de Beeldbank en de erven afspraken maken over de voorwaarden van plaatsing.

Bent u of kent u (een van) de erven van Henk Spek, laat het ons dan weten op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het zou zonde zijn als deze mooie collectie door het ontbreken van toestemming van de erven niet openbaar gemaakt zou kunnen worden.