Kandidaatstelling Oud Leidenprijs 2022 geopend

Dit jaar viert de Historische Vereniging Oud Leiden haar 24e lustrum. Net als vijf jaar geleden zal tijdens de dies in november de bijzondere Oud Leidenprijs uitgereikt worden. Het reglement voor de prijs (volledige tekst) stelt in art. 1 en 2:

  1. De Historische Vereniging Oud Leiden kent Oud Leidenprijzen. Deze prijzen zijn bestemd voor publicaties of andere presentaties over de geschiedenis van Leiden. De prijzen worden – bij voldoende kwaliteit – eens per vijf jaar uitgereikt in het kader van de diesviering van een lustrumjaar. De prijzen bestaan uit een oorkonde en een geldbedrag van ten minste € 2.500. Het bestuur is gerechtigd dit bedrag te verhogen als daartoe aanleiding is.
  2. Er zijn twee prijzen: één voor een op origineel onderzoek gebaseerde publicatie of presentatie (onderzoeksprijs) en één voor een het brede publiek aansprekende publicatie of presentatie (publieksprijs). De prijzen zijn bestemd voor publicaties of presentaties uit de vijf aan het jaar van uitreiken voorafgaande jaren.

Vanaf nu is de kandidaatstelling geopend. U wordt opgeroepen om uw voordracht aan ons kenbaar te maken. Wat heeft u - in de periode 2017 t/m 2021 - getroffen als mooie, belangrijke, indrukwekkende, bijzondere of interessante publicatie of presentatie over de geschiedenis van Leiden. Laat het ons weten!

Vermeld of omschrijf zo duidelijk mogelijk de publicatie of de presentatie die u voordraagt (zo mogelijk ook het jaar van verschijnen, namen van ‘makers’ etc.) Vergeet niet uw eigen naam te noemen. Voordrachten kunnen t/m 31 augustus 2022 worden ingestuurd.

Onze oproep: zegt het voort, ook aan niet-leden van HVOL. Let op: u stemt nu dus niet, maar draagt voor aan de jury ter beoordeling. U kunt mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.