Agenda

Download als een iCal bestand
Fietstocht Leidse Molens
Zondag 26 Mei 2024, 10:00 - 15:00
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

MOLENFIETSTOCHT, zondag 26 mei 2024 start: 10.00 bij Molen De Put
Heesterboom foto 2024

Op zondag 26 mei 2024 gaan we per fiets een aantal molens in en rond Leiden bezoeken. We moeten een keuze maken uit de verrassend veel in de omgeving gelegen molens. Alleen Leiden telt al negen molens binnen haar stadsgrenzen! Daarom beperken we ons tot Leiden zelf en Leiderdorp. We zullen een aantal industrie- (houtzaag-, en korenmolens) en poldermolens zien.

Ons startpunt is bij molen De Put, gelegen aan het Kort Galgewater/Park de Put en we vertrekken om klokslag 10.00 uur. Tijdens de tocht vertelt medecommissielid Leo Roosjen over de geschiedenis van de molen in het algemeen en de verschillende soorten molens en molentypen (wipmolen, stellingmolen enz.). We zullen zeker niet altijd uitgebreid bij elke molen stilstaan. Een aantal molens kunnen we, afhankelijk van de tijd, slechts vanaf een afstand zien. Om dat goed te maken gaan we uiteindelijk houtzaagmolen De Heesterboom (zie foto) aan de Haagweg uitgebreid van buiten en van binnen bekijken. Hier is dan ook het einde van de tocht. Vanaf de Heesterboom kunt u op eigen gelegenheid naar huis gaan.

Halverwege de tocht doen we het Leiderdorps museum aan, waar de in eigen beheer verzorgde lunch voor u klaarstaat. Het weer hebben we niet in eigen beheer, dus zorg voor goede kleding, een goede fiets en vooral een goed humeur!
U kunt met een gewone of elektrische fiets deelnemen. Het tempo van de “gewone” fietser wordt aangehouden. De fietsexcursie duurt tot ongeveer drie uur ’s middags.

U kunt zich via het inschrijfformulier opgeven. Er is plaats voor 20 personen.
De kosten inclusief de lunch zijn € 17,50 voor (duo) leden en € 20,00 voor introducés.

Nadere gegevens voor betaling van de deelnamekosten vind u hier

U kunt zich hieronder inschrijven

INSCHRIJVEN VOOR EXCURSIES

 

 

Locatie Molen De Put, Kort Galgewater/Park de Put