De Stem van Leiden zoekt een tweede webmaster

De Stem van Leiden zoekt een enthousiaste en initiatiefrijke

TWEEDE BEHEERDER VAN DE WEBSITE

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van ‘gewone’ mensen en heb je ervaring met webbeheer. Dan is dit vrijwilligerswerk net wat voor jou!

Onze kennis over het verleden is meestal gebaseerd op schriftelijke bronnen. Maar daardoor weten we juist een heleboel niet, zoals de dagelijkse en bijzondere dingen uit het leven van 'gewone' mensen en hoe deze mensen aankijken tegen wat zij mee hebben gemaakt. Die verhalen zijn belangrijk genoeg om te bewaren. Daarom verzamelt De Stem van Leiden zoveel mogelijk levensverhalen van Leidenaars. Deze mensen worden geïnterviewd en hun verhalen worden op MP3 opgenomen, vervolgens helemaal uitgeschreven (getranscribeerd) en er wordt een samenvatting van gemaakt.

FUNCTIE-INFORMATIE

Samen met de huidige webbeheerder zet je de gesproken tekst, met de geschreven transcriptie, de samenvatting en foto’s op de mappen van de Stem van Leiden op de website van Erfgoed Leiden en Omstreken (ELO). Het meeste werk is niet ICT-gerelateerd, behalve waar de pagina’s voor HVOL-website moeten worden gemaakt. Dit vraagt enige Content Managementervaring met Joomla. Wij kunnen zorgen dat je hier snel in thuis bent.

MEER INFORMATIE

Meer informatie over de functie kun je krijgen bij de huidige webbeheerder: Peter Vos, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Peter kan je zonodig terugbellen.

STEM VAN LEIDEN

De werkgroep De Stem van Leiden is onderdeel van de Historische Vereniging Oud Leiden en werkt samen met Erfgoed Leiden en Omstreken en de vakgroep Geschiedenis van de Universiteit Leiden.

 Veemarkt

Schapenhandel op de Lammermarkt in Leiden (1 juli 1864); op de achtergrond molen De Valk (foto: Rob Bouwman Collectie HVOL).