Reageren op foto's van de Beeldbank

15 maart 2019 - De fotocollectie van de Beeldbank biedt de mogelijkheid tot het geven van reacties. Dat zijn vaak correcties op de beschrijvingen bij de foto's. De commissie Beeldbank stelt deze reacties zeer op prijs, omdat de beschrijvingen daarmee verbeterd kunnen worden. Al maandenlang kwamen er echter geen reacties meer binnen. Dat was zo opmerkelijk dat we navraag hebben gedaan bij Erfgoed Leiden en omstreken (ELO). De Beeldbank lift namelijk mee op de licentie van ELO.

De beheerder/ontwikkelaar van het fotosysteem waarop de Beeldbank draait (Picturae), heeft helaas besloten de reacties niet meer uit te splitsen over de verschillende gebruikers die met ELO meeliften. ELO krijgt nu alle reacties binnen, maar kan ze helaas door gebrek aan mankracht niet toedelen aan de gebruikersorganisaties. Hierdoor komen deze dus niet meer bij ons terecht.

Excuus voor al de mensen die zich hebben ingespannen om via deze nu afgesloten weg een stukje bij te dragen aan de kwaliteit van de fotocollectie. We blijven ons echter wel degelijk inspannen om de kwaliteit van onze collectie continu te verbeteren en uw hulp is daarbij nog steeds zeer welkom. Daarom vragen we u uw reacties op de foto's te sturen naar ons eigen e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.