Leidse Poorten en Gangen database live

De database met Leidse Poorten en Gangen, behorend bij het artikel van Herman van Hooidonk en Kees Walle in het Leids Jaarboekje, is live!

Als op donderdag 5 november het nieuwste Leids Jaarboekje op uw deurmat ploft (of bij sommigen de dagen daarna), zult u daarin een artikel vinden van Herman van Hooidonk en Kees Walle getiteld ’HAALT NEER NU IED’RE VUNZE HUT DIE ZONDE KWEEKT EN NOOD’. Tegelijkertijd zal een nieuw onderdeel van de HVOL-website beschikbaar zijn in de Jan van Hout-hoek onder de tegel "Leidse Poorten en Gangen".

Het artikel is het resultaat van een uitgebreid onderzoek naar de poorten en gangen van Leiden (niet te verwarren met de stadspoorten). Er was echter dermate veel materiaal verzameld, dat dit onmogelijk allemaal in de papieren editie kon worden opgenomen. Dus heeft Kees Walle het team van Historisch Leiden In Kaart benaderd met het verzoek om al dit moois op de HVOL-site te zetten. Dit kolossale project is nu voltooid en de resultaten ervan zijn te bewonderen via het tegeltje Leidse Poorten en Gangen onder Collecties->Jan van Hout: resultaten archiefonderzoek. Een bezoekje is beslist de moeite waard!

poort 081a