Wijziging programma in aansluiting op Algemene Ledenvergadering HVOL

28 maart 2016 - Niet dhr. Cox maar dhr. Windmeijer zal een lezing verzorgen onder de titel ‘De totstandkoming van De bekentenissen van Petrus’.

Aansluitend aan de Algemene Ledenvergadering van de Historische Vereniging Oud Leiden op woensdag 30 maart a.s., 19.30 in de Burgerzaal van het Leidse stadhuis wordt traditioneel een lezing gegeven. In het programma was opgenomen de lezing ‘750 jaar stadsrechten van Leiden! Of al 803 jaar?’ door Joost Cox. Door onvoorziene omstandigheden kan de heer Cox deze lezing nu niet geven.

Het bestuur heeft Jeroen Windmeijer bereid gevonden om de ALV-lezing te geven, onder de titel ‘De totstandkoming van De bekentenissen van Petrus’.

Jeroen Windmeijer is docent godsdienst en maatschappijleer aan het Visser ’t Hooft Lyceum en schrijver van de bestseller De bekentenissen van Petrus, de 100% Leidse thriller waar er inmiddels al meer dan 4.000 exemplaren van verkocht zijn. Hij komt vertellen over de totstandkoming van zijn boek, aan de hand van zijn eigen levensbeschouwelijke ontwikkeling. Ook zal hij dieper ingaan op de personen van Petrus en Judas en zal hij stilstaan bij 'feit en fictie' in zijn boek, met name op het gebied van de Leidse geschiedenis.

De lezing van de heer Cox wordt later dit jaar in het lezingenprogramma opgenomen.