Agenda

Download als een iCal bestand
Wandelexcursie Jan van Houts huizen in Leiden
Zondag 06 Oktober 2024, 11:00 - 13:00
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Over Jan van Hout is al veel geschreven en gezegd. Betrekkelijk weinig echter over waar hij zo al gewoond heeft c.q. welke huizen hij bezat.

J.v.HoutDaar kwam verandering in bij het verschijnen van het Leids Jaarboekje van 2023. Daarin stond een artikel van de hand van Martin Hooymans waarin een tiental huizen de revue passeren. Van dat verhaal heeft hij exclusief voor de leden van HVOL een excursie gemaakt. Deze excursie leidt u langs de plaatsen waar die huizen stonden en levert en passant het levensverhaal van Jan van Hout vanuit die optiek bekeken. Plus het een en ander daaromheen.
Van de huizen van Jan van Hout is helaas niets meer te zien.

We beginnen met een korte inleiding en een kopje koffie in de middeleeuwse kelder van restaurant Burgerzaken op Breestraat 123 en eindigen bij het graf van Jan van Hout in de Pieterskerk.

De wandelexcursie, inclusief presentatie, duurt ongeveer 2 uur. De kosten inclusief koffie/thee en gebakje zijn € 11,00 voor (duo)leden en € 13,50 voor introducés. Inschrijven via de website. Er is plaats voor twintig deelnemers, dus geef u zo snelmogelijk op via het inschrijfformulier.

Nadere gegevens voor betaling van de deelnamekosten vind u hier.

Telefoonnummers van de organisatoren voor op de dag zelf: Mieke Duivenvoorden (06-57531127) en Roeland van Wely (06-46810728).

INSCHRIJFFORMULIER

Locatie Restaurant Burgerzaken, Breestraat 123