Spotlight

Doe een voordracht voor de Oud Leiden Publieksprijs

De Oud Leiden Publieksprijs is van start. De HVOL organiseert deze verkiezing in samenwerking met het Leidsch Dagblad. Iedereen kan een voordracht doen voor deze prijs.

In aanmerking komen 'historische manifestaties in de breedste zin van het woord'. Het gaat dan om zaken die - eenmalig - plaatshadden in de periode tussen begin 2012 en eind 2016. Bijvoorbeeld de nagespeelde begrafenis van Diderik van Leyden Gael, een historische roman die in Leiden speelt of de film Goeie Mie Recomposed. Uit de inzendingen stelt de jury eind juni een shortlist samen. Het publiek kan hierop vervolgens via de website van het Leidsch Dagblad stemmen. Tijdens de lustrumviering van de HVOL, begin november 2017, wordt de winnaar bekendgemaakt. 

Naast de publieksprijs is er ook een wetenschappelijke prijs, die wordt uitgereikt voor het beste historische onderzoek naar Leiden in de afgelopen vijf jaar. 

Nominaties kunnen worden gemaild naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees meer over de Oud Leiden Publieksprijs in dit artikel van het Leidsch Dagblad.

Het reglement voor de Oud Leidenprijzen vindt u op deze pagina