Spotlight

Doe een voordracht voor de Oud Leidenprijzen

Het is nog steeds mogelijk een voordracht te doen voor de Oud Leiden Publieksprijs en de Oud Leiden Wetenschappelijke Prijs. In aanmerking komen 'historische manifestaties en publicaties in brede zin'. Het betreft onderzoeken, uitgaven, manifestaties of evenementen die - eenmalig - plaatshadden in de periode 2012-2016. Bij de publieksprijs kan bijvoorbeeld worden gedacht een uitgaven over de geschiedenis van Leiden, maar ook aan de nagespeelde begrafenis van Diderik van Leyden Gael, een historische roman die in Leiden speelt, de film Goeie Mie Recomposed, een Leids theaterstuk of expositie met een verwijzing naar de historie.
Uit de inzendingen stellen de publieksjury en de wetenschappelijke jury een shortlist samen, waarna bij de publieksprijs - de naam zegt het al - eenieder kan stemmen. Die stemming, die via internet zal plaatsvinden, wordt in samenwerking met het Leidsch Dagblad opgezet. Tijdens de lustrumviering van de HVOL, begin november, worden de winnaars van de prijzen bekendgemaakt.

Het reglement voor de Oud Leidenprijzen vindt u hier. Mail uw nominatie naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..