Agenda

Download als een iCal bestand
wandelexcursie Ter Horst
Vrijdag 24 September 2021, 10:00

Vrijdag 24 september, ochtend (aanvang 10.00 uur) of middag (aanvang 13.30 uur), wandelexcursie Ter Horst, max. 15 personen per groep (reservedatum 1 oktober)

Startpunt bij restaurant Hof van Duivenvoorde (Laan van Duivenvoorde 1a, Voorschoten). We beginnen met koffie/thee en gebak met een korte inleiding van Hein Krantz. Hein is voormalig directeur van de landelijke Stichting tot Behoud van Particuliere Historische Buitenplaatsen. Hij weet veel te vertellen over de geschiedenis van de landgoederen en de historische connecties met de stad Leiden.

Ter Horst onder Voorschoten vormt samen met Raaphorst en Eikenhorst in Wassenaar de Koninklijke Landgoederen ‘De Horsten’, eigendom van koning Willem-Alexander. Ter Horst wordt al in 1258 genoemd als kasteel.

Wat er nu aan park op Ter Horst te zien is, is vooral het resultaat van de verrichtingen van de familie van Ruytenborg/Pauw, die Ter Horst van 1615-1700 in bezit heeft. Het gaat om de classicistische aanleg uit ca 1675, die als een van de oudste in Nederland nog herkenbaar aanwezig is, zoals wij tijdens de excursie zullen zien.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten, inclusief koffie/thee en gebak en toegang tot het landgoed, zijn €9,- voor (duo)leden en €10,- voor introducés. Er is maar een beperkt aantal deelnemers mogelijk: zowel ’s ochtends als ’s middags 15 personen per groep! Wij proberen zo veel mogelijk met uw voorkeur voor de ochtend of middag rekening te houden, maar kunnen dit niet garanderen.

De beste manier om naar Voorschoten te komen, is per fiets. Wij raden het af om met de auto te komen, want het is 25 minuten lopen vanaf het restaurant naar Ter Horst, waar de rondleiding begint.

LET OP: in geval van harde wind/storm kan de excursie géén doorgang vinden vanwege uw veiligheid. U ontvangt dan op tijd van ons bericht! De wandeling schuift in dat geval een week op naar 1 oktober. Houd ook deze datum voor de zekerheid vrij!

inschrijven voor excursie

Locatie Laan van Duivenvoorde 1a, 2252 AK Voorschoten