Agenda

Download als een iCal bestand
Langs Leidse Stegen
Zondag 17 Oktober 2021, 10:30

Zondag 17 oktober, aanvang 10.30 uur, wandeling Langs Leidse Stegen

We beginnen bij het Koetshuis de Burcht in Leiden. Onder het genot van koffie/thee en wat lekkers geeft ons aller Piet de Baar een korte inleiding over de te houden wandeling. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

langs Leidse Stegen

Deze wandeling uit 2015 wordt als hommage aan de veel te vroeg overleden Tanneke Schoonheim herhaald. In 2013 en 2014 schreef Tanneke wekelijks een artikel over een Leidse steeg in het Leidsch Dagblad en bundelde deze artikelen in een boek. Naar aanleiding van het boek hielden wij toen een wandeling door een aantal van de door haar beschreven stegen. Deze rondleiding was een groot succes!

Leiden heeft een indrukwekkend aantal stegen. In totaal zijn er maar liefst 86 bewaard gebleven, allemaal gelegen binnen de Singels. Ze hebben allemaal hun eigenaardigheden. Waar komt de naam Lombardsteeg bijvoorbeeld vandaan? Waarom heeft Leiden een Schagensteeg? Wie woonde er in de Bouwelouwensteeg? Waar heeft de Spijkerboorsteeg zijn naam aan te danken? Hoeveel Molenstegen waren er vroeger in Leiden? Op deze en vele andere vragen gaan de gidsen u antwoord geven tijdens de rondleiding op 17 oktober.

De deelnemers krijgen ongeveer een week voor de excursie nadere informatie. De kosten inclusief koffie/thee en gebak zijn € 11,50 voor (duo)leden en € 12,50 voor introducés.

INSCHRIJVEN VOOR EXCURSIE

Locatie Koetshuis De Burcht, Burgsteeg 13, Leiden