Vrijwilligers gezocht voor website leiden4045

De geschiedenis van Leiden in de bezettingstijd mag zich nog immer verheugen op grote belangstelling. Er zijn ook tal van interessante publicaties over, maar er blijft nieuwe informatie beschikbaar komen. Een heel informatieve bron daarvoor is de website www.leiden4045.nl. Die website is vrijwel geheel, zo niet volledig, het werk van Alphons Siebelt, geen onbekende op dit terrein. Hij is ook de auteur van verscheidene publicaties over het onderwerp zoals zijn Gids voor Leiden in de Tweede Wereldoorlog beschreven in 650 adressen (2011), ‘Hij zit bij de onderduikersbond’, Hulp aan Leidse onderduikers in de Tweede Wereldoorlog (2015) en ‘Het is een raadsel waarvan de bevolking heeft geleefd’. De Leidse voedselvoorziening in de hongerwinter (2018).

Via zijn website verrijkt hij onze kennis nog steeds. Helaas gaat hij daar om gezondheidsredenen mee stoppen. Daarom is in kleine kring het initiatief genomen om te bezien of die website onder auspiciën van Oud Leiden kan worden voortgezet. Het bestuur staat hier positief tegenover. Maar dan is een groep vrijwilligers, die bereid en in staat is daaraan met continuïteit te werken onmisbaar.
 
Daarom bij dezen een oproep aan leden (maar ook anderen zijn welkom) om zich te melden en zich voor het in stand houden van die website over Leiden in de bezettingstijd in te zetten.
 
Nodig zijn vrijwilligers voor een drietal (ten dele overlappende) taken. Ten eerste onderzoekers voor het actief in diverse bronnen verzamelen van informatie en het helder formuleren daarvan. Ten tweede redacteuren voor het geschikt maken van die informatie en eventueel daarbij passende afbeeldingen voor publicatie op de website. En ten derde coördinatoren die inhoudelijk beoordelen en de verzamelde gegevens in samenhang brengen.

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Hans Blom door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij voldoende belangstelling wordt er een bijeenkomst belegd om te bespreken hoe een start kan worden gemaakt met een boeiende nieuwe activiteit van HVOL.